wtorek, 28 czerwca 2016

# 59 Dufftown 30 Y.O. # 60 BenRiach Albariza 18 Y.O.

Jakoś zasiadając do oglądania wczorajszego meczu Angila - Islandia wpadłem na pomysł aby piwo zastąpić porządnym dramem ;-) Z góry uprzedzam że wpływ na ocenę mogła mieć wspaniała postawa reprezentacji Islandii, której kibicowałem :-)

piątek, 10 czerwca 2016

# 55 Kavalan Solist Sherry Cask # 56 Glenmorangie Lasanta

Made in Taiwan. Dzisiaj sprawdzę co ma do zaoferowania destylarnia z dalekiego Taiwanu! Destylarnia niezwykła, w której proces produkcji jest w całości nadzorowany przez komputer a whisky dojrzewa o wiele szybciej niż w Szkocji.....

poniedziałek, 6 czerwca 2016

# 53 Glengoyne 1998 14 Y.O. #54 Finlaggan Original Peaty

Pogoda ostatnio mocno komplikuje moje plany degustacyjne.... Nie zmienia to jednak faktu, że korzystając z chłodniejszego wieczoru zasiadam pilnie do kolejnej degustacji ;-)
Chodził za mną klimat mocnej beczki po sherry, więc wybór padł na sprawdzoną destylarnie.... Glengoyne.
Glengoyne 1998 14 Y.O. 57,5 ABV

piątek, 20 maja 2016

# 51 Glenlivet 15 Y.O. # 52 Blair Athol 1988 van Wees

Troszkę czasu już minęło od ostatniego wpisu.... Dzisiaj nadrabiam zaległości z podstawowego wypustu Glenliveta tzn. wersję 15letnią. Do zestawienia dodałem Blair Athol od van Weesa, na spróbowanie tego wypustu poprostu naszła mnie ochota ;-)

środa, 4 maja 2016

Masterclass Inver House Distillers i sklepu Pinot w Whisky Bar 88 w Poznaniu.

Od degustacji już troszkę czasu minęło, ale dopiero teraz znalazłem chwilkę aby przybliżyć Wam to miłe popołudnie. 12 kwietnia o godzinie 19 w Whisky Bar 88 w Poznaniu odbyła się degustacja whisky z portfilio Inver House Distillers. Cały Masterclass prowadzony przez Łukasza Dynowiaka, Globalnego Ambasadora Inver House stał na bardzo wysokim poziomie!



# 49 Lagavulin 1997 lgv. 4/502 #50 Bushmills 10 Y.O. Irish Single Malt

Korzystając z chwili wolnego czasu zabrałem się za wietrzenie barku ;-) Lagavulin leżakujący w beczkach po sherry Pedro Ximenez to whisky do której zawsze wracam z uśmiechem :-)